ویزای تحصیلی کانادا

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا به دو مورد نیاز داریم:
1.گرفتن پذیرش از مدرسه، کالج یادانشگاه
2.تاییدیه تمکن مالی
1.اخذ پذیرش از دانشگاه به چه صورت است؟
ابتدا با جستجو دانشگاه مورد نظر را پیدا کرده و درخواست خود را برای دانشگاه ارسال می کنیم.
هزینه درخواست بین 100 تا 300 دلار و بعضی دانشگاه ها رایگان می باشند که به همراه مدارک و رزومه تحصیلی و کاری و توانایی های فردی برای دانشگاه مورد نظر ارسال می کنیم.
سپس برای پیدا کردن استاد راهنما یا مشاور در آن دانشگاه با ایمیل زدن به آن استاد درخواست پذیرفتن توسط آن استاد را می کنیم. پیشنهاد می شود برای چندین استاد به صورت همزمان ایمیل بفرستید تا شانس قبولی شما بیشتر شود چون قبول شدن در این مرحله بسیار سخت می باشد. پس از اینکه استاد راهنما یا مشاور شما درخواست شما را قبول کرد با شما قرار مصاحبه در اسکایپ یا دیگر شبکه های اجتماعی را می گذارد و شما باید بتوانید استاد را متقاعد کنید تا او شما را قبول کند.
پس از اکسپت توسط دانشگاه و استاد شما قدم اول را برداشتید.
مدارک مورد نیاز برای هر دوره برای درخواست دانشگاه؟
نکته :
- دقت کنید حتما حداقل نمره زبان را برای رشته و گرایش مورد نظر خود قبلا از سایت دانشگاه مورد نظرتان چک کرده باشید.
- دانشجویان دكتری می توانند در دانشگاه های این كشور با فعالیت های علمی و كارهای تحقیقاتی حقوق دریافت نموده و بخش قابل توجهی از هزینه های زندگی خود را تأمین نمایند.
2.تاییدیه تمکن مالی به چه صورت است؟
در زمان اقدام برای ویزای تحصیلی کانادا، متقاضی باید به آفیسر اثبات کند که تمکن مالی برای سال اول تحصیل از نظر شهریه و هزینه زندگی را دارد که باید توسط نامه ای که از بانک می گیرید ثابت شود. این مبلغ به صورت زیر محاسبه میشود:
هزینه تحصیل در کانادا (شهریه) +
موارد مهم در نامه تمکن مالی
1.حداکثر متعلق به ۱۵ روز پیش باشد.
2.نمایش موجودی حساب شما با حد نصاب موردنظر سفارت یکسان باشد.
3.میزان گردش حساب شما را به لاتین ارائه نشان دهد.
4.گردش حساب در شش ماه اخیر به صورت ریز و جزئی، ضمیمه نامه تمکن مالی باشد.
5.ممهور به مهر اداره بینالمللی بانک و دارای هولوگرام باشد.
می توانید نمونه فرم تمکن مالی را در زیر ببینید↓
نکته:
به یاد داشته باشید تنها با اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر نمی توان به کانادا مهاجرت کرد و باید ویزای تحصیلی را نیز تهیه کرد.
تحصیل در کانادا منجر به اقامت دائم نمی شود اما می تواند زمینه ساز آن باشد.
در زیر به طور خلاصه مراحل و هزینه های اخذ ویزای تحصیلی را مشاهده می کنید:
اجازه کار:
به هنگامی که در کانادا مشغول تحصیل هستید، می توانید به مدت تعیین شده ای در هفته کار بکنید و در واقع اجازه کار (هر چند کم) در کانادا را دارید که تا حد زیادی می تواند کفاف هزینه های زندگی شما را بدهد ولی صرفا نمی توان بر روی آن حساب کرد زیرا اولا درآمد اش کم است و دوما حداقل ۳-۴ ماهی طول می کشد تا کار پیدا کنید.
انواع کار دانشجویی در کانادا:
1.داخل دانشگاه
2.خارج از دانشگاه
1.داخل دانشگاه (On campus)
در محدوده و فضای داخلی پردیس دانشگاه انجام میگیرد. معمولا کالجها و دانشگاهها دارای تابلو اعلانات و یا وبسایتی هستند که فرصتهای کاری On-campus در آنها قرار داده میشود.
کتابخانه، فروشگاه کتاب، دپارتمان تحصیلی، دفتر ثبتنام، مرکز ورزشی، اقامتی و مواردی از این قبیل)
شرایط شخصی که می خواهد کار دانشجویی داخل دانشگاه را بگیرد:
1.دارای مجوز تحصیل معتبر باشد (study permit)
2.به صورت دانشجوی تمام وقت ثبتنام کرده باشد
3.دارای SIN معتبر باشد (شماره بیمه اجتماعی)
شرایط بالا بدون محدودیت ساعتی و زمانی
2.خارج دانشگاه (Off campus)
کار دانشجویی در کانادا از نوع Off-campus به کارهای خارج از فضای کالج و دانشگاه با کارفرمایان خارج از چارچوب دانشگاه اطلاق میشود.
دانشجویان بینالمللی مشمول کار دانشجویی در کانادا از نوع Off-campus، مجاز به انجام کار دانشجویی در کانادا برای حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در خلال سال تحصیلی هستند و در تعطیلات مشخص و برنامهریزی شده نظیر (تعطیلات زمستانی، تابستانی و بهاره) میتوانند به صورت تمام وقت کار کنند. (البته این عدد در هر مقطع تحصیلی ممکن است تغییر کند)
میزان درآمد:
میانگین حقوق یک مهندس معماری در کانادا 96,769 دلار یا 50 دلار در ساعت است. 10٪ افراد حقوقی پایین تر از 52,570 و 10٪ مهندسان بسیار باتجربه ی معماری حقوقی بالاتر از 136,000 دلار دریافت می کنند.
شهرهایی که معماری در آن رونق بیشتر دارد
رشته ی مهندسی معماری
میزان تقاضا برای این حرفه در استان ها و شهرهای زیر چشمگیرتر است:
1.ساسکاچوان 2.مانیتوبا 3.وینیپگ 4.آنتاریو
رشته ی مهندسی معماری در کانادا از تقاضای بالایی برخوردار است . از آنجایی که کمبود معماران در سراسر کانادا ملموس است، میزان تقاضا برای این حرفه در استان ها و شهرهای زیر چشمگیرتر است:
1.ساسکاچوان:
رونق عظیم اقتصادی حول محور صنعت ساخت و ساز در ساسکاچوان باعث ایجاد کمبود جدی نیروی بخش غیرمسکونی شده است. این رونق تقاضای چشمگیری جهت استخدام معماران به وجود آورده است.
2.مانیتوبا:
با توجه به افزایش فعالیت در زمینه ی بازسازی خانه ها، ساخت آپارتمان های جدید، تبدیل ساختمان های قدیمی به اقامتگاه های چند منظوره، نهادهای تجاری و فراهم آوردن امکانات زندگی برای سالمندان، به مراتب افزایش تقاضا برای نیروی کار در حرفه معماری نیز وجود دارد. طراحی فضای سبز یکی از عوامل در حال رشدی است که نیاز به کارگیری معماران را دو چندان می کند.
3.وینیپگ:
به دلیل میزان ساخت و سازهای برنامه ریزی شده در بخش های صنعتی، تجاری، اداری و مسکونی در وینی پگ، چشم انداز فرصت های شغلی برای حرفه ی معماری بسیار مناسب است.
4.آنتاریو:
با توجه به افزایش بازه سنی و بازنشستگی افراد، افزایش تقاضا برای معماران خصوصا در جهت کمک به ساخت و ساز مراکز خدمات درمانی، خانه سالمندان و بازنشستگان رو به رشد خواهد بود.
دانشگاه های برتر معماری در کانادا:
هر ساله شرکت Quacquarelli Symonds) QS) رتبه بندی خود از دانشگاه های برتر جهان را به تفکیک رشته، اعتبار علمی، اعتبار در نزد کارفرمایان، ارجاعات تحقیقی و همکاری با محققان اعلام می کند. امسال هم رتبه بندی ده دانشگاه برتر کانادا برای رشته های مهندسی و تکنولوژی را منتشر کرده است که با آنها آشنا شویم:
10.دانشگاه کلگری
دانشکده ی مهندسی Sculich در دانشگاه کلگری واقع در شهر کلگری در استان آلبرتا قرار دارد. استان آلبرتا به پایتخت مهندسی کانادا شهرت دارد. این دانشکده هشت رشته را در مقطع لیسانس و 24 رشته را در مقطع فوق لیسانس ارائه می کند.دانشجویان این اختیار را دارند تا رشته های به شدت تخصصی نظیر مهندسی شیمی، مهندسی نفت و مهندسی مکاترونیک را انتخاب می کنند. این دانشکده بر درونی سازی تمرکز دارد و در پی آن است تا تعداد دانشجویان دختر خود را از متوسط ملی کانادا بالاتر ببرد. این دانشکده بزرگترین دوره ی کارآموزی در کل غرب کانادا را دارد.
9.دانشگاه انتاریوی غربی
دانشگاه اونتاریوی غربی (UWO) که به وسترن یونیورسیتی هم معروف است در حومه ی شهر لندن در استان انتاریو قرار دارد. این دانشگاه یکی از برترین دانشگاه های تحقیقی کانادا در رشته های علوم سلامت، مهندسی باد، علوم اعصاب و بسیاری از رشته های دیگر است. دانشکده ی مهندسی این دانشگاه 9 رشته را در مقطع لیسانس ارائه می کند و یک دوره ی فوق لیسانس تسریع یافته را هم دارد که به دانشجویان اجازه می دهد تا دوره های تحصیلات تکمیلی خود را به اتمام برسانند و در همان حال ملزومات مدرک لیسانس را هم کسب کنند. این بدین معناست که دانشجویان می توانند پس از اتمام دوره ی لیسانس، رشته ی مهندسی را تنها ظرف یک سال تمام کنند.
8.دانشگاه مک مستر
امسال در بین رتبه بندی های جهانی QS دانشگاه مک مستر در جایگاه هشتم خاطر رشته های مهندسی و تکنولوژی قرار دارد.دانشکده ی مهندسی مکمستر بسیار گسترده است. دانشکده ی مهندسی و علوم کاربردی از هفت دپارتمان در کلاس جهانی تشکیل یافته است. دانشکده ی مهندسی آنقدر بزرگ است که به دو دانشکده تقسیم شده است – دانشکده ی مهندسی تمرین مهندسی و تکنولوژی ( W Booth) و دانشگاه مهندسی بیوپزشکی مکمستر. هر کدام از این دو دانشکده در پی آن هستند تا دانشجو-محور و مبتنی بر تحقیقات باشند تا بتوانند به دانشجویان در ادامه ی مسیر خود کمک کنند.
7.دانشگاه کویین
دانشگاه کویین یکی از قدیمی ترین دانشگاه های تحقیقی دولتی در کانادا است که در سال 1841 تاسیس شده و در شهر کینگستون انتاریو واقع شده است. این دانشکده به خاطر معماری باستانی، زندگی دانشجویی سرزنده و با نشاط و برناه ریزی و تحقیقات فوق العاده شناخته شده است. این دانشکده به خاطر برتری تدریس و تحقیق نیز شناخته شده است چرا که نرخ اشتغال فارغ التحصیلان دانشکده ی مهندسی و علوم کاربردی ظرف دو سال بعد از فراغت از تحصیل 94 درصد است. این دانشگاه دانشجویان را از بیش از 100 کشور جهان جذب می کند و دانشجویان خارجی 25 درصد کل دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می دهند.
6.دانشگاه مونترال
دانشگاه مونترال یا UdeM در شهر محبوب مونترال در استان فرانسوی زبان کبک قرار گرفته است. این دانشگاه بیش از 650 دوره ی لیسانس و فوق لیسانس را به دانشجویان فرانسوی زبان ارائه می کند. دانشکده ی مهندسی UedM به دانشگاه پلی تکنیک مونترال هم معروف است و رشته های شیمی، برق، کامپیوتر و سایر رشته ها را برگذار می کند. بیش از 2000 دانشجوی بین المللی در این دانشکده درس می خوانند و از آموزش برتر و فرصت های کارآموری آن بهره مند می شوند.
5.دانشگاه آلبرتا
دومین دانشگاه استان آلبرتا که در لیست امسال QS قرار دارد در شهر ادمونتون واقع است.دانشگاه آلبرتا بیش از 400 دوره را در 18 دانشکده برگذار می کند و دانشکده ی مهندسی به تنهایی 4 هزار 400 دانشجوی لیسانس و 1500 دانشجوی فوق لیسانس دارد. این دانشکده 21 دوره ی مهندسی و نیز دومین کوآپ مهندسی بزرگ کانادا را برگذار می کند. دانشجویان بین المللی حدود 17 درصد جمعیت دوره ی لیسانس و تقریبا 39 درصد جمعیت فوق لیسانس را تشکیل می دهند.
4.دانشگاه مک گیل
یکی از برترین دانشگاه های انگلیسی زبان کبک است و امسال در بین سه دانشگاه برتر کانادا قرار گرفته است. این دانشگاه همچنین در بین پنج دانشگاه معتبر کانادا قرار گرفته است و نیز در رتبه ی نخست در بین دانشگاه های پزشکی کانادا قرار دارد. دانشکده ی مهندسی مکگیل 9 دوره ی لیسانس همراه با دوره های فوق لیسانس در هشت رشته برگذار می کند. تحقیق نقش مهمی در این دانشکده ایفا می کند و دانشجویان تشویق می شوند تا در دوره های تابستانی و کارآموزی تجربه ی ملموس کسب کنند. همچنین در این دانشکده تاکید ویژه ای بر نوآوری است و این دانشکده خود را وقف ترویج کارآفرینی و نوآوری مبتنی بر فناوری کرده است.
3.دانشگاه واترلو
دانشگاه واترلو در بین 50 دانشکده ی مهندسی جهان قرار دارد. این دانشکده بزرگترین دانشکده ی مهندسی کانادا را دارد و بیش از 9500 دانشجو در سال 2016 در آن ثبت نام کردند. دانشگاه بسیار تحقیقات-محور است. دانشجویان دوره ی لیسانس از طریق کوآپ ها و دوره های نظری می توانند تا قبل از فارغ التحصیلی دو سال سابقه کار در رزومه ی خود داشته باشند. دانشجویان فوق لیسانس فرصت های زیادی برای شریک شدن با کسب و کارها جهت احداث پروژه ها دارندو همه ی دانشجویان به بزرگترین مرکز طراحی دانشجویی در امریکای شمالی دسترسی دارند.
2.دانشگاه تورنتو
بار دیگر دانشگاه تورنتو در رتبه ی نخست قرار گرفت! همچنین امسال به عنوان معتبرترین دانشگاه کانادا لقب گرفت. دانشکده ی علوم کاربردی و مهندسی دانشگاه تورونتو بسیار بزرگ است و حدودا 8000 دانشجو را در دوره های لیسانس و فوق لیسانس در 16 پردیس در سراسر انتاریو تربیت می کند.
دانشجویان دوره ی لیسانس می توانند دوره ای را در یکی از این هشت حوزه ی درسی دنبال کنند: مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی صنایع، مهندسی مواد، مهندسی مکانیک و مهندسی معدن. همچنین در رشته های مهندسی هوافضا، مهندسی سیستم های بیوپزشکی و سایر تخصص های منحصر به فرد دوره هایی در این دانشگاه برگذار می شوند. در سطح تحصیلات تکمیلی یا فوق لیسانس، دانشجویان می توانند در دوره های حرفه ای و تحقیقی تمرکز نوآورانه داشته باشند یا یک دوره ی همکاری در آموزش مهندسی را انتخاب کنند.
1.دانشگاه بریتیش کلمبیا
دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) مرکز هانی تحقیق و تدریس شناخته می شود. این دانشگاه پیوسته توانسته جایگاه خود را در بین 40 دانشگاه برتر جهان حفظ کند. UBC بالاترین درصد دانشجویان بین المللی از 162 کشور جهان را دارد. دانشکده ی علوم کاربردی این دانشگاه در 21 رشته دوره هایی را در سطح لیسانس و فوق لیسانس ارائه می کند. مطالعات در سطح تحصیلات تکمیلی شامل دوره هایی برای فعالان صنعت که در پی گسترش تجربیات خود هستند و نیز دوره هایی برای افرادی که می خواهند کار تحقیقی انجام دهند می شود. UBC به عنوان یک دانشگاه برتر تحقیقی اغلب به خاطر وسعت، قدرت و تاثیر تحقیقاتش در رشته هایی نظیر تولید پیشرفته، انرژی پاک و بسیاری دیگر از حوزه ها مورد تحسین قرار گرفته است.
اخذ اقامت دائم پی از اقامت تحصیلی
1.اقامت دائم کانادا از طریق برنامه اجازه کار برای فارغ التحصیلان کانادا PGWP
دانشجویانی که موفق به اتمام دوره تحصیلی خود در کانادا شده اند، می توانند از طریق “برنامه اجازه کار برای فارغ التحصیلان کانادا” وارد بازار کار شوند و اقامت کانادا را دریافت نمایند.
اخذ اقامت دائم کانادا، یکی از اهداف اصلی دانشجویان بین المللی می باشد. برنامه Post-Graduation Work Permit فرصتی است که دولت کانادا در اختیار فارغ التحصیلان یک مقطع تحصیلی در این کشور قرار میدهد.
در صورتیکه دانشجو شرایط زیر را داشته باشد میتواند برای اقامت کانادا اقدام نماید:
۱۸ سال به بالا باشد.
حداقل هشت ماه به طور مداوم در کانادا تحصیل کرده باشد.
مدرک معتبر از مدرسه/ کالج/ دانشگاه محل تحصیل خود، که تایید کند دانشجو دوره مربوطه را گذرانده است. (رونوشت، نامه رسمی، گواهی نامه، و غیره)
اتمام یک مقطع تحصیلی در کانادا که حداقل ۸ ماه (۹۰۰ ساعت) به طول انجامیده باشد.
داشتن ویزای تحصیلی معتبر در زمان اقدام.
دانشجویان فارغ التحصیل پس از اتمام دوره، حداکثر تا ۹۰ روز فرصت دارند برای دریافت “اجازه کار ” اقدام نمایند.
2.اقامت دائم کانادا از طریق برنامه Express Entry برای فارغ التحصیلان کانادا
1.در صورتی که دانشجو شرایط زیر را داشته باشد میتواند برای اقامت کانادا اقدام نماید:
2.آشنایی کافی با جامعه کانادا
3.دانش کافی زبان انگلیسی و یا فرانسه
4.توانایی شرکت در فعالیت های اقتصادی در کانادا
5.تجربه کاری مرتبط
6.شرکت در برنامه مهاجرتی اکسپرس انتری کانادا جهت اخذ اقامت دائم
در ادامه می توانید شرایط اخذ ویزای کاری کانادا را ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.