شروع یک معمار

معمار بایستی یک پیامبر باشد، یک پیامبر به مفهوم واقعی کلمه، اگر او قادر نباشد حداقل 10 سال جلوتر را ببیند، نمیتوان او را یک معمار نامید.
شغل معماری در کل شامل دو بخش میباشد یا طراحی یا اجرا که برخی افراد در هر دو بخش فعالیت می کنند.
خیلی از افرادی که حوصله کار کردن داخل پروژه های ساختمانی را ندارند و علاقه به سیستم کامپیوتری دارند به سمت طراحی و نرم افزار میروند و دقیقا یک سری دیگر هم برعکس علاقه به پروژه های ساختمانی دارند و برایشان جذابیت بیشتری دارد و از کار با نرم افزار لذتی نمی برند.
در معماری اینگونه است که کسی که صرفا در این رشته درس خوانده ، به او معمار گفته نمیشود.
برای مثال در کشور ما کسی که خودش به تنهایی یک پروژه ساختمانی را میسازد به او نیز معمار گفته میشود.
معماری بیشتر تجربه است تا اینکه علم بدست اورده از دانشگاه باشد.
به همین دلیل خیلی ها فکر میکنند به راحتی می توانند یک معمار خوب شوند در حالیکه شاید در یک نگاه کاری اسان به نظر بیاید ولی معماری نیازمند تجارب بسیار زیاد است.
اگر بخواهیم از نظر جایگاه بررسی کینم، بر اساس نمره، جایگاه یک معمار از نظر شخصیتی در کشور ما میتواند نمره 70 تا 80 را به خودش اختصاص دهد.( اهمیت شخصیت معماری)
چون در کشور ما اینگونه است که هرکسی میتواند وارد بازار کار معماری شود، در کل معماری در کشور ما شاید جایگاه خیلی ویژه و بالایی مثل یک پزشک نداشته باشد. البته ناگفته نماند که میتوان به ان جایگاه ویژه رسید اما نیازمند زمان زیاد و کسب تجربه بالا است.
برای رسیدن به جایگاه ویژه در معماری نیاز به تحمل و گذراندن سختی های بسیار زیاد است چون در کشور ما اینگونه است که اطلاعات و علمی که در دانشگاه برای معماری به دست میاری با سیستم بازار کار بسیار متفاوت است.
به همین دلیل خیلی از افراد وقتی با این واقعیت روبرو می شوند انگیزه و روحیه خود را در این رشته از دست میدهند.
به دلیل اینکه در رشته معماری بعد از دریافت مدرک لیسانس ( یا کلا هر مدرکی دیگر) باید یکسری تجربیات کسب شود مثل نرم افزار های تخصصی مربوطه که تا ان ها بدست نیاید جایگاه ویژه ای حاصل نمیشود.
علاوه بر این نیاز به اصولی دیگر می باشد که در مقالات بعدی درباره آن ها توضیح داده شده است.
اما بپردازیم به جایگاه معمار در خارج از کشور
در خارج از کشور یک معمار جایگاهی بسیار بالا و ویژه دارد و به یک معمار بسیار اهمیت داده میشود
بدین گونه است که اگر کسی طراح است و یا طراح داخلی میباشد واقعا طراحی را درست و اصولی انجام می دهد و اینطور نیست که فقط فرد دانشگاه رفته باشد و یکسری اطلاعات و علم بدست اورده باشد به همین خاطر جایگاه یک معمار در خارج از ایران بسیار بالا میباشد.
یکسری از پروژه های موفق و معماران موفق و خوب
یک معمار باید ادم ایده پردازی باشد و تمام تناسبات و نکات و اصول معماری را بلد باشد، کسی که بتواند هویت بصری خوبی را بسازد به نظر می اید که می تواند یک معمار باشد.
اما در کشور ما اینگونه است که هر کسی صرفا یک مدرک معماری دریافت کرده است و اسم خودش را هم معمار گذاشته و از اصول طراحی و تناسبات کار چیزی بلد نیست.
معماری باید به گونه ای باشد که وقتی شروع به ساخت یک بنا میکنی آن بنا سال های سال دوام داشته باشد و بماند ، حتی خیلی ها با آن بنا عکس یادگاری بگیرند مثل خیلی از بناهایی که در کشورهای دیگر ساخته شده و ما از آن ها عکس میگیریم چون ان بنا شاخص است و معمار ان اثرو تاریخ ساخت ان بنا نیز ثبت شده است.
اما امروزه در کشور ما پروژه هایی که طراحی میشوند پروژه های ماندگاری نیستند و جذابیتی ندارند چون اصولی پشتشان نیست.
اما شمایی که میخواهی رشته معماری را شروع و انتخاب کنی طوری روی اصول جلو بروید که بتوانید بناهایی طراحی کنید که شاخص و ماندگار باشند.
در طول زمان تجربه شما در این موارد بالا می رود و شاید شما در یکی دو سال اول به ان جایگاه دلخواه و ویژه نرسید و یا حتی ان تجربه لازم را کسب نکنید اما به خودتان قول دهید که در این یکی دو سال واقعا وقت بگذارید و علم خودتان را بالا ببرید.
فرض کنید در حال حاضر شما یک مدرک لیسانس معماری دارید و یکسری هم تجربه کسب کردید، اگر در همین سطح بمانید هیچ وقت نمیتوانید پیشرفت کنید، در حالی که یک معمار هر روز باید اطلاعات خودش را آپدیت کند.
اطلاعات آپدیت شده درباره متریال های جدید، سبک ساخت و سازهای جدید و … باعث میشود آن معمار خیلی از پروژه های بهتری را طراحی کند.
معماری در کل برای شروع شاید کار آسانی به نظر بیاید اما باید بدانید نیازمند تلاش بسیار و تجربه فراوان است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.