شاخه های کسب درآمد در معماری

معماری رشته ایست که بیشتر افراد خصوصا خانم ها با علاقه ای که دارند وارد این شاخه می شوند و شاید کمتر کسی بداند که چگونه از این روش کسب درآمد کند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با بیشتر شاخه هایی که در معماری می توان کسب درآمد کرد آشنا کنیم و فراموش نکنید در حال حاضر در کشور ما اگر بخواهیم در رشته معماری فعالیت کنیم باید یکسری از نرم افزارها را بدانیم و بلد باشیم و اگر این نرم افزارها رو ندانیم فعالیت در هر کدام از این شاخه ها برای شما سخت خواهد شد که ما در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که کدام نرم افزارهارو بدانیم که درآمد ما بالا برود. در ادامه به بررسی 10 تا از شاخه های کسب درآمد میپردازیم.
1.طراحی داخلی:
طراحی داخلی اولین شاخه ای که خیلی از خانم ها به آن کشیده می شوند که تقریبا از دیگر شاخه ها لذت بخش تر و ساده تر می باشد. در حال حاضر نسبت به چند سال پیش طراحی داخلی اهمیت ویژه ای در کشور ما پیدا کرده و اکثر کارفرماها به این نکته که اگر نیاز به یک خونه زیبا داشته باشن و هم فروش بهتری داشته باشن رو به طراحی داخلی آوردن و حاضرن برای این طراحی هزینه کنن تا یک طراحی جذاب داشته باشن. این طراحی چند جنبه دارد: تاثیر مثبت روی روحیه افرادی که در آن خانه زندگی میکنند و اگر سازنده باشد روی فروش و قیمت اون ملک میتواند تاثیرگذار باشد. و طراحی داخلی نسبت به بقیه شاخه های کسب درآمد از طریق نرم افزار جذب نیرو دارد و این طراحی داخلی می تواند شامل کل یا بخشی از طراحی داخلی آن خانه شود. برای فعالیت در حوزه طراحی داخلی شما باید خلاقیت خیلی خوبی داشته باشید ولی حداقل در یک سال اول شما به اون خلاقیت نیازی ندارید و خیلی از نکات رو در پروژه ها و در محیط کار یاد میگیرید. پیشنهاد ما برای شما این است که در یک سبک کار کنید برای مثال : کلاسیک ،مدرن، پست مدرن که شامل پروژه های مسکونی، تجاری ،داری و . . . می شود.
نمونه کار هنرجوی ویرئال زهره فراهانی
نمونه کار هنرجوی ویرئال سعید حقدوست
مونه کار هنرجوی ویرئال سمیه سالاروند
2.طراحی نما:
منظور از نما ضلعی از ساختمان است که در معرض دید عموم و در تماس با فضاهای عمومی شهر قرار می گیرد ، نقش نما تفکیک زندگی خصوصی از زندگی شهر است.
طراحی نما نسبت به طراحی داخلی درخواست استخدام کمتری دارد چون در طراحی داخلی بعضی از افراد هر ساله میخواهند که دیزاین خانه خود را تغییر دهند به همین خاطر به بازسازی و طراحی داخلی بیشتر هست تا اینکه یه پروژه از صفر ساخته شود. اگر بخواهید در بخش طراحی نما فعالیت کنید پروژه های کمتری می تونید بگیرید ولی اگر در این بخش حرفه ای بشید خیلی بیشتر میتونید نسبت به طراحی داخلی درآمد داشته باشید چون طراحی نما تخصصی تر است . در هنگام طراحی نما باید نکات زیادی را مد نظر قرار داد مثل شناخت کامل اقلیم ، متریال ، ضوابط طراحی و . . . دانست. در خارج از کشور علاقه به طراحی داخلی و بازسازی خیلی بیشتر از طراحی نماست.
برای اینکه در طراحی نما بتوانید کسب درآمد کنید باید عکس های زیادی رو ببینید که ایده بگیرین و در ذهنتون ثبت بشود و یا وقتی که در حال قدم زدن در سطح شهر هستید ساختمان ها رو با دقت بیشتری ببینید ، سبک ها رو به خوبی بشناسید علت اینکه چرا این سبک انتخاب شده رو پیدا کنیم.
موضوع مهم دیگری که در طراحی نما وجود دارد بخش ضوابط شهرداری و طراحی است برای مثال در طراحی داخلی شخص هر طور که دوست دارد داخل خانه خود را دیزاین می کند اما در طراحی نما چون نمای ساختمان یک سیمای شهری را شکل می دهد و هویت شهری دارد و این نما انحصاری و انفرادی نیست از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است ، یکسری قوانینی وضع شده که بر اون اساس طراحی می شود و پس از طراحی ، طرح شما باید به کمیته نما برود و مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت تایید شدن میتوان آن نما را اجرا کرد اما اگر طرح توسط کمیته نما تایید نشود حتی ممکن است که تخریب هم بشود.
در کشور ما زمانی میتوانستیم همه سبک ها مثل کلاسیک، نئوکلاسیک ، مدرن ، پست مدرن و . . . کار کنیم اما امروزه شهرداری فقط اجازه سبک مدرن و یا آجری را میدهد چون نمای کلاسیک از باور، فرهنگ و سبک معماری ایرانی فاصله گرفته بود و شهرداری استفاده از این سبک رو ممنوع کرده است.
نمونه کار هنرجوی ویرئال امید نعیمائی
نمونه کار هنرجوی ویرئال علیرضا سه دهی
نمونه کار هنرجوی ویرئال علیرضا طباطبایی
3.بازسازی:
با توجه به سن بالای ساختمان های موجود در شهر، سخت شدن روند گرفتن جواز ساختمانی و بالا رفتن هزینه های ساخت از ابتدا، زندگی شهری در شهرهای قدیمی به سمتی می رود که به جای تخریب و نوسازی، بازسازی ساختمان ها اولویت پیدا می کنند. در شهرهایی مانند پاریس، لندن به دلیل آنچه ذکر شد، بازسازی اهمیت بالایی دارد. تهران مانند سایر شهرهای قدیمی و بزرگ دنیا نیز در این مسیر گام برداشته است.
شخصی که پروژه بازسازی رو میگیره عملا خودش خیلی کار انجام نمیدهد چون تیمی را تشکیل می دهد و هر بخش را گروهی خاص انجام می دهند مثل تیم طراحی و سه بعدی کار، کاشی کاری، موزاییک و سرامیک کاری، نقاشی و . . . و نیازی نیست که شما برید دنبال نرم افزار فقط کافی تو زمینه اجرا و مدیریت قوی باشید. بعد از عقد قرارداد که نحوه صحیح عقد قرارداد را می توان در اینجا دید استارت کار زده می شود. بسیار مهم است که شما از کجا شروع به تخریب می کنید که همه این ها بسته به میزان تجربه شما از کار دارد. پیشنهاد ما این است که اگر شما می خواهید وارد این حیطه کاری شوید 6 ماه برای کارآموزی در یکی از شرکت های معماری که کار بازسازی انجام می دهند بگذرانید.
سعی کنید در این راه علم فروش و عقد قرارداد خودتون رو هم بالا ببرید و بسیار مهم است که شما چطوری با کارفرما صحبت کنید.
در بازسازی یک ساختمان، از آنجا که هنگام برآورد قیمت نمی توان پیش بینی نمود که با چه اتفاقاتی هنگام تخریب روبرو می شویم، معمولا با احتیاط بالا و دقت زیادی، قیمت برآورد می شود و یا آن که هنگام عقد قرار داد، عوامل پیش بینی نشده را جداگانه با کارفرما در میان گذاشت.
و در نهایت اینکه بازسازی سود و درآمد بسیار خوبی دارد.
4.غرفه نمایشگاهی:
اکثر غرفه های نمایشگاهی تمایل به برند سازی دارند و رو به غرفه آرایی می آورند و کار یکسری از شرکت ها این است که غرفه آرایی کنند میان با شرکت هایی که قراره توی اون نمایشگاه ها شرکت کنند تماس میگیرند و طراحی را انجام میدهند.
این بخش یکی از بخش های سطح پایین در کسب درآمد هست ولی درخواست برای استخدام طراح غرفه تقریبا زیاد است. برای طراحی غرفه های نمایشگاهی شما هم میتوانید در شرکت و هم به طور فریلنسر کار کنید. که اگر به شکل فرینسلر کار کنید میتوانید درآمد خوبی هم از این حیطه کسب کنید به این صورت که صبح تا بعد از ظهر در یک شرکت معماری کار کنید و بعد از آن در خانه ماهیانه 2،3 تا پروژه بگیرید و درآمد خوبی داشته باشید.
طراحی غرفه بیشتر به بچه های شهر تهران پیشنهاد میشه چون در شهرستان ها برپایی نمایشگاه ها خیلی کمتر است. (شهرهایی مثل اصفهان و تبریز نسبتا غرفه سازی بیشتر است.)
برای طراحی غرفه فقط کافیه مدلسازی و رندر را به خوبی بدانید و کم کم بعد 6 ماه اجرا را هم یاد خواهید گرفت چون یک طراح غرفه دید اجرایی هم باید داشته باشد و غرفه ای را طراحی کند که برای اجرا به مشکل برخورد نکند.
یک طراح غرفه باید اصول فروش و یکسری نکات کلی روان شناسی را بداند و طرحی را طراحی کند که بازدید کننده را جذب کند. مثل یک فروشگاه که اگر ویترین خوبی نداشته باشد کسی را جذب نمی کند. داشتن ایده خلاقانه، محور غرفه سازی نمایشگاهی میباشد به این دلیل که این ایده باید مخاطب را در غرفه نمایشگاهی نگه دارد و پاسخگوی افکار و نیاز مخاطب باشد.
5.پست پروداکشن و شیت بندی :
یکی دیگر از شاخه های کسب درآمد پست پروداکشن است ولی در ایران شما نمی توانید از آن به عنوان شغل دائم استفاده کنید.
پس از اینکه مدلسازی و رندر انجام شد برای بهبود حالت كلی رندر توسط نرم افزارهای گرافيكی مانند فتوشاپ، افترافکت ، نیوک و . . اصلاح و ادیت صورت ميگيرد و اصطلاحا مرحله پرداخت شروع ميشود.
در پروژه های دانشجویی پست پروداکشن زیاد استفاده می شود اما در پروژه های اجرایی زیاد استفاده نمی شود چون پست پروداکشن کار را از واقعیت خودش دور میکنه مثلا شما یک درخت رو توی پست پرو میگذارید ولی توی واقعیت اون درخت وجود ندارد و ممکن کارفرما با مشکل رو به رو شود پس در کارهای اجرایی ما کمتر پست پروداکشن رو داریم.
از مراحل اصلی پست پرو میتوان اصلاح و کنتراست رنگ، اضافه کردن المان هایی مثل انسان ، درخت ، نور و . . . نام برد.
یکسری افراد هستند چون پست پروداکشن ضعیفی دارند رندر خام رو به شما می دهند و از شما میخواهند که رندر را پست پرو کنید. در کارهای دانشجویی پست پرو به همراه شیت بندی انجام می شود.
در کشورهای خارجی چون لایسنس ها و نرم افزارها گران قیمت هستند مثلا به جای تری در مکس از اسکچاپ استفاده می کنند یا مثلا به جای پلاگین فارست میان رندر رو میگیرن و بعد با استفاده از فتوشاپ پست پروداکشن انجام می دهند و المان ها و جزئیات رو به اون اضافه می کنند.
همچنین به خاطر داشته باشید، هر قدر کار شما خوب باشد، پرزنت حرفه ای کار، اهمیت بیشتری خواهد داشت. بنابراین برای شیت بندی کارتان نیز وقت بگذارید.
6.پلان فاز یک :
بعد از تکمیل نهایی و قطعی طرح، نقشههای ساختمان را به طور دقیق با مقیاس ۱:۵۰یا ۱:۱۰۰ ترسیم میکنند . نقشههایی که ویژگیهای معماری ساختمان از قبیل نحوه ی استقرار و روابط فضاها مشخصات نماهای ساختمان را نشان میدهد اصطلاحأنقشههای فاز یک معماری نام دارند.
این نقشهها برای معرفی ساختمان و طرح به کارفرما و استفاده کنندهها و اخذ نظر آنها استفاده می شود. از نقشه های فاز یک می توان ، اجرای سازه و تأسیسات ساختمان را ارزیابی کرد و هزینه و زمان اجرای پروژه را برآورد نمود.نقشههای فاز یک مبنای قضاوت ارزیابی و تصمیم گیری کارفرمایان و استفاده کنندگان و سرمایه گذاران هستند به این دلیل دقت در کیفیت ترسیمات و ارائه ی درست طرح اهمیت زیادی دارد.
که باید این نقشه ها را به همراه تصاویر سه بعدی از طرح برای گرفتن مجوزهای لازم به شهرداری ارائه کرد.
برای اینکه وارد این حیطه شوید باید ضوابط را به خوبی بدانید مثلا حداقل چاله آسانسور، بازشو ها و . . .
معمولا پس از طراحی به طور رایگان برای جذب بیشتر کارفرما انجام می شود. و شما میتوانید به عنوان تخصص سوم یا چهارم روی آن حساب کنید مگر اینکه یک شخص در این حیطه فوق حرفه ای باشد مثل دکتر تغابنی.
اگر بخواین ضوابط رو هم کامل یاد بگیرید میتونید از پک فاز یک ما استفاده کنید.
7.فاز دو :
نقشههای فاز یک ساختمان دقت و اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان را ندارند . برای مثال ،در آن نوع فونداسیونها ، ابعاد ستونها ، مسیر لولهها ، جنس دیوارها ،جنس و جزئیات درها و پنجرهها، مصالح کف سازی، محل استقرار لامپها و … مشخص نشده است. از این رو ،برای اجرای هر ساختمان با بهره گرفتن از نقشههای فاز یک ، نقشههای اجرایی (فاز دو) آنرا تهیه می نمایند .نقشههای فاز دو ساختمان شامل موارد زیر است :
نقشههای فاز دو معماری :
که توسط مهندس معمار طراحی می شود که مشخصات کامل مصالح و جزئیات اجرایی قسمتهای مختلف ساختمان را تعیین می کند .
نقشههای فاز دو سازه :
که توسط مهندس محاسب طراحی می شود و به معرفی مشخصات فونداسیون ها، ستونها ، تیرها و پوشش سقفها می پردازد.
نقشههای تأسیسات مکانیکی :
که توسط مهندس مکانیک طراحی می شود و به معرفی سیستم آب رسانی ، دفع فاضلاب ، نحوه ی گرمایش و سرمایش می پردازد .
نقشههای تأسیسات الکتریکی :
که توسط مهندس برق طراحی می شود و به معرفی سیستم روشنایی، کلید و پریز و تلفن ساختمان می پردازد .
کنترل و هماهنگی این نقشه ها زیر نظر مهندس معمار انجام میشود و به عنوان نقشههای اجرایی ساختمان در اختیار برنامه ریزان و مجریان پروژه قرار میگیرد .
شما میتوانید به عنوان تخصص سوم یا چهارم روی پلان فاز دو برای کسب درآمد حساب کنید.
8.پروژه های دانشجویی:
بسیاری از افراد در زمان دانشجویی سعی می کنند تا با کار کردن به صورت پاره وقت قسمتی از مخارج خود را تامین کنند. بسیاری از آنها حتی با گرفتن پروژه هم دانشگاهی ها هزینه ترم دانشگاه و هزینههای خودشان را به دست آورند که این کار علاوه بر اینکه توانایی فرد را افزایش می دهند باعث کسب درآمد فرد نیز خواهد شد.
پروژه های دانشجویی برای کسانی که می خواهند به تازگی وارد حوزه معماری شوند و استارت کار معماری رو بزنند پیشنهاد ما برای آن دسته از دوستان پروژه های دانشجویی است چون تجربه شما در زمینه نرم افزار بالا می رود و مشتری هایی پیدا می کنید که ممکن است بعدا برای شما کلی پروژه بیاورند.
شما با ضعیف ترین نرم افزارهای سه بعدی می توانید کار دانشجویی رو انجام بدین و از این راه درآمد خوبی به دست بیاورید.
9.مدلسازی و رندر محصول :
قبل اینکه محصولی به تولید انبوه برسد ابتدا باید آن را سه بعدی سازی کرد ایرادات آن را گرفت و سپس ماکت آن ساخته شود و در نهایت خود محصول ساخته شود.
همچنین خیلی از افراد برای فروش و تبلیغات محصولاتشون مجبورن که از محصولشون عکاسی صنعتی انجام بدن اما گاهی این عکاسی صنعتی گران است و گاهی زمان گیر و مشکل به همین خاطر از طراح سه بعدی کار میخواهند که محصول رو براشون طراحی کنه و رندر ارائه بده اگر شما میخواهید در این حیطه فعالیت کنید حتما باید مدلسازیتون ،توانایی ساخت متریال و رندرینگتون عالی باشد.
10.طراحی لند اسکیپ
معماری منظر، علمی است طبیعت گرا، مخاطب محور و عملکرد گرا که با سازماندهی زمین و ساختمان ها برای استفاده و بهره مندی انسان سروکار دارد و به فضای بیرونی، چه از دیدگاه محیط زیست و طبیعت، چه از دیدگاه رابطه آن با زندگی انسان و چه از دیدگاه هنر و زیبایی شناسی می پردازد.
برای اینکه وارد این حیطه شوید باید شناخت کافی از گل و گیاهان داشته باشید.کسانی که اطلاعات خوبی در این زمینه دارند می توانند در شهرداری استخدام شوند.
همچنین دانستن نرم افزارهایی مانند لومیون بسیار مفید است چون با توجه به سرعت رندر بالا و داشتن آبجکت های آماده ی فراوان کار شما را سرعت می بخشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.