بهترین دانشگاه های معماری ایران

در این مقاله راجب این صحبت می کنیم که بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته معماری کدام ها هستند ؟ ما میخواهیم رشته معماری را در 4 دانشگاه مختلف ایران مورد بررسی قرار بدهیم :
1.معماری در دانشگاه های دولتی
در حال حاضر در دانشگاه های دولتی “معماری” در قالب دو رشته اصلی مهندسی معماری و معماری داخلی در مقطع کارشناسی ارائه می شود. البته تعداد پذیرش رشته مهندسی معماری به نسبت معماری داخلی خیلی بیشتر است.در حال حاضر حدود 40 دانشگاه دولتی و غیر انتفاعی این رشته را به دانشجویان ارائه می دهند که بهترین های آن عبارتند از :
دانشگاه های تهران ، علم و صنعت ، شهیدبهشتی ، هنر اصفهان ، هنر تهران ، فردوسی مشهد ، یزد ، شیراز ، گیلان ، مازندران ، تبریز ، بوعلی سینا ، بین المللی امام خمینی قزوین، کاشان ، شهیدباهنر و …
به غیر از رشته مهندسی معماری در برخی از دانشگاه ها مثل دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ و دانشگاه غیر انتفاعی علم و هنر یزد،دانشگاه هنر شیراز،دانشگاه غیرانتفاعی سوره رشته کارشناسی معماری داخلی ارائه می شود.
2.معماری در دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد نیز در واحدهای مختلف خود در سراسر کشور نسبت به ارائه دوره های آموزش عالی دانشگاهی در حوزه معماری اقدام می کند.رشته های تحصیلی که در حال حاضر توسط دانشگاه آزاد در حوزه معماری ارائه می شود به شرح زیر است :
مهندسی معماری
کارشناسی ناپیوسته بدون آزمون – علمی کاربردی معماری
کاردانی پیوسته بدون آزمون نقشه کشی معماری – معماری
کاردانی ناپیوسته بدون آزمون معماری سنتی
کاردانی ناپیوسته بدون آزمون معماری
که بهترین های آن عبارتند از :
دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای علوم تحقیقات تهران ، تهران مرکز ، تهران جنوب، قزوین ، اصفهان(خوراسگان) ، نجف آباد ، تبریز ، مشهد و ….
3.معماری در دانشگاه فنی و حرفه ای
در دانشگاه فنی و حرفه ای در حال حاضر 3 رشته در حوزه معماری به دانشجویان و مخاطبان ارائه می شود. این سه رشته عبارتند از کارشناسی ناپیوسته علمی – کاربردی معماری، کاردانی معماری سنتی و کاردانی نقشه کشی معماری – معماری .
نکته قابل توجه اینکه، دانش آموزانی که وارد دوره های فنی و حرفه ای می شوند از دو امتیاز بزرگ نسبت به دانش آموزان دبیرستانی که از رشته ریاضی وارد دانشکده هنر می شوند، برخوردارند. امتیاز اول اینکه پس از اخذ مدرک دیپلم فنی و حرفه ای می توانند وارد بازار کار شوند و لذا کسب درآمد را حداقل 4 سال زودتر از دانشجویانی که از رشته ریاضی وارد دانشگاه شده اند شروع خواهد کرد و دوم اینکه دارای مهارت های عملی و کاربردی بیشتری نسبت به دانشجویان دبیرستانی که وارد رشته معماری در دانشگاه شده اند، می باشند.
4.معماری در دانشگاه علمی – کاربردی
دانشگاه جامع علمی و کاربردی از جمله مراکز آموزش عالی کشور است که اقدام به ارائه دوره های آموزشی مختلف در مقطع کاردانی و کارشناسی در حوزه معماری نموده است. دوره های مذکور به شرح زیر است :
کاردانی فنی معماری – معماری روستایی
کاردانی فنی معماری – معماری شهری
مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی و نوسازی بافت های فرسوده
مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی فضا و اماکن ورزشی
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با درود و سپاس، امیدوارن در سلامت باشید.
در پاسخ سئوال شما میتونم بگم که بهتره اول قبل از شروع به ثبت نام و تحصیل در دانشگاهی که میخواهید در ان تحصیل کنید، از چند مشاور رسمی تحصیلی در کادر مشاوران همان دانشگاه سئوالات ارزیابی پایان تحصیلی از ان را به پرسید و بگوئید برای چه کشوری و کدام شهر و کجا در اینده میخواهید مورد ارزیابی بشه… بعدشم از خود اون کشوری که میخواهید سفر کنید و مقیم شوید بپرسید، فکر کنم از دانشگاههای اونجا، و یا از شرکت هایی که میخواهید در اینده در ان اشتغال پیدا کنید.
موفق باشید،
از خود اون کشوری که میخواهید سفر کنید و مقیم شوید بمرسید، از دانشگاههای اونجا، از شرکت هایی که میخواهید در ان اشتغال پیدا کنید.
با تشکر از مقاله خوبتون.
سوالم این هست که جایگاه دانشگاه های غیر انتفاعی در این دسته بندی کجا هست؟!