آیا رفتن به دانشگاه و تحصیل در رشته معماری مفید است؟

رشته معماری یک رشته کاملا بر حسب تجربه است یعنی اگر حتی شما معمار هم نباشی می توانی در این رشته فعالیت و حتی کسب درآمد کنی.
مسلما یکی از دلایل مراجعه خیلی ها به دانشگاه کسب آمادگی برای ورود به بازار کار است ولی سوتفاهمی که به وجود می آید این است که در دانشگاه کار یاد نمیدهند.
پس در همین ابتدا می توان نقش دانشگاه را در این رشته به خوبی درک کرد.
در دانشگاه اطلاعاتی که از رشته معماری میتوانید بیاموزید یکسری اصول و قوانین تئوری می باشد و دروس فنی که شاید بتوان گفت اطلاعات خوبی را در زمینه معماری به شما بدهند اما اطلاعات لازم و کافی برای ورود به بازار کار نیست.
در این رشته شما بیشتر از آنکه یکسری اصول تئوری بلد باشید نیازمند مهارت ها و تجربه هایی بسیاری هستید که در طول زمان بدست می آید. و باید بگویم دانشگاه هیچ کدام ار آن مهارت ها و تخصص ها را به شما نمی آموزد چه در زمینه طراحی چه اجرا.
مثلا شما برای استخدام در یک شرکت معماری در حوزه طراحی قطعا نیاز به یادگیری نرم افزارهای مربوطه دارید از جمله تری دی مکس ، وی ری ، اتوکد و … و هیچ کدام از این ها در دانشگاه تدریس نمی شوند حتی اصول اجرایی و نکاتی که به عنوان یک مجری طرح باید بدانید نیز آموزشی داده نمی شود اما برای ورود به بازار کار همه این ها بسیار ضروری و کاربردی هستند.
سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که پس چطور می توان در این رشته موفق شد و تحصیل کرد؟
همان طور که قبلا هم گفتم چون رشته معماری سراسر تجربه و کسب مهارت است شما می توانید از همان ابتدا وقت و حتی سرمایه خود را روی یادگیری اصول اجرایی و نرم افزار ها بگذارید.
برای مثال به مدت یک الی دو سال زمان بگذارید و در بخشی که علاقه مند هستید کسب مهارت کنید و در این دو سال کل تمرکز خود را روی یادگیری قرار دهید.
بعد از آن با نمونه کارهای خود و ساخت یک رزومه مناسب قادرید به راحتی هم وارد شغل مربوطه شوید و هم کسب درآمد بالایی کنید.
تحصیلات آکادمیک و رفتن به دانشگاه و حتی گرفتن مدرک اصلا کار اشتباهی نیست
اما به شرط اینکه زمان گذاشتن و تحصیل در آن همراه با کارکرد مفید برای وارد شدن به بازار کار باشد.
خیلی از افراد وقتی وارد دانشگاه می شوند و کارشناسی خود را به اتمام می رسانند
می بینند شغل مورد نظر خود را پیدا نمی کنند برای همین دوباره ادامه تحصیل می دهند و مدرک ارشد می گیرند و دوباره با همین مشکل مواجه می شوند در حالی که اصلا مدرک داشتن به شما شغل نمی دهد، نمیگم ادامه تحصیل ندهید یا تحصیلات آکادمیک نداشته باشید بلکه این موارد باید همراه با تخصص لازم باشند.
اما وقتی شما آن تخصص لازم را ندارید قطعا موفق هم نمیتوانید باشید در رشته مورد نظر.
اما وقتی مهارت و تخصص مربوطه را داشته باشید کار خودش به دنبال شما خواهد آمد.
اما در کل و یک نگاه دانشگاه رفتن نیز مزیت های خودش را دارد و نمیتوان گفت صرفا جنبه منفی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.