آیا بدون مدرک معماری هم میتوان کسب درآمد کرد؟

امروزه به جایی رسیدیم که گرفتن مدرک تبدیل به یک عادت شده و تقریبا میتوان گفت همه افراد یک مدرک لیسانس را دارند.
حالا به نظر شما چرا انقرد داشتن مدرک مهم شده؟
آیا اصلا بدست اوردن این مدارک کمکی به شما در بازار کار هم می کند؟
خودتان را فرض کنید که قرار است بعد از استخدام وارد یک شرکت معماری شوید و شروع به کار کنید، شاید در هنگام مصاحبه از شما مدرک تحصیلیتان را بخواهند ، بنا را بر این بگذارید که شما با مدرک مربوطه استخدام شدید و شروع به کار را آغاز کردید بعد از مدتی بسیار کوتاه در همان ابتدا متوجه خواهید شد که مهارت های اصلی که باید در کار خود داشته باشید را ندارید یعنی عملا فقط مدرک بدست آوردید و وظیفه اصلی خود که داشتن مهارت و کار کردن در بازار کار می باشد را ندارید.
خب قطعا اتفاقی که می افتد این است که شما بعد از مدت کوتاهی ممکن است از آن شرکت اخراج شوید و ضمن اینکه وقتی در یک محیطی فعالیت می کنید که شما تنها فردی هستید که مهارت لازم را ندارید قطعا عزت نفس خود را نیز از دست می دهید.
در گذشته شاید بتوان گفت مدرک یک امتیاز بالایی برای تمامی شرکت ها جهت استخدام محسوب می شد یعنی اگر کسی مدرک داشت برای استخدام شدن در اولویت بود اما امروزه…
اما امروزه با توجه به اینکه همه افراد نه تنها در رشته معماری بلکه در تمام رشته ها حداقل یک مدرک لیسانس را داشته و گرفتن مدرک به یک امر بدیهی و عادی تبدیل شده است دیگر حتی برای استخدام نیز داشتن آن زیاد حائز اهمیت نمی باشد.
هم چنین امروزه داشتن مدرک تحصیلی بیشتر از آنکه با زمینه شغلی فرد همراه باشد و به افراد کمک کند که برای ورود به بازار کار راحت تر باشند و اطلاعات و تجربه های لازم را داشته باشند دقیقا برعکس است و کارایی زیادی ندارد.
ما نمیگوییم به دانشگاه نروید یا مدرک نگیرید بلکه صحبت ما این است که اگر برای گرفتن مدرک اقدام می کنید همگام با آن به کسب مهارت های لازم در زمینه و شاخه رشته خود بپردازید ، مخصوصا در رشته معماری.
چون معماری اینگونه است که واقعا گرفتن مدرک هیچ کدام از مهارت های لازم برای شغل معماری را به شما نمی دهد زیرا معماری همواره نیازمند کسب تجربه در طول زمان است.
برای مثال وقتی فردی در دانشگاه شروع به خواندن معماری می کند هیچ یک از نرم افزارهای مربوطه که برای ورود به بازار کار نیاز دارد را به او نمی آموزند در حالی که تمامی شرکت های معماری ، کار کردن و بلد بودن نرم افزار ها را در اولویت قرار داده اند (نرم افزارهایی که یک معمار باید به آن ها مسلط باشد شامل تری دی مکس- وی ری- رویت- انیمیشن- فتوشاپ و … که برای توضیحات کامل تر این بحث به مقاله شماره 12 مراجعه کنید) یا حتی اگر در بخش اجرایی هم بخواهیم بررسی کنیم هیچ یک از اصول اجرایی ساختمان را چه به صورت عملی چه به صورت تئوری نمی آموزند اما باید بدانید که شما تا زمانی که اصول اجرایی یک ساختمان و قوانین و ضوابط آن را کامل مسلط نباشد قادر به فعالیت در شاخه اجرایی نیستید.
ملاک برای موفقیت چه در زندگی چه در کار ( شغل) صرفا نباید گرفتن مدرک باشد، بلکه هدف کسب مدرک به همراه آموختن مهارت می باشد این موضوع است که باعث کسب درآمد می شود.
تا زمانی که افراد بر اساس مدرک تحصیلی استخدام شوند به تنها چیزی که عملا به آن توجه نمی شود میزان کارایی و بهره وری آن هاست.
تا اینجا به بررسی این موضوع پرداختیم که مدرک داشتن اهمیت زیادی در بازار کار ندارد و چیزی که حائز اهمیت است مهارت ها و تخصص های لازم است.
حال در نظر بگیرید با این اوصاف این موضوع چقدر تاثیرگذار در کسب درآمد نیز خواهد بود.
یعنی فرض کنید سال های زیادی وقت بگذارید و حتی در دانشگاه هزینه کنید تا به مدرکی که میخواهید می رسید اما وقتی میخواهید وارد بازار کار شوید میبینید مهارت های لازم را ندارید و دوباره مجبورید حتی هزینه کنید تا تخصص لازم را بدست آورید، حال اعم از نرم افزار و چیزهای دیگر.
اما اگر از همان ابتدا طوری برنامه ریزی کنید که ابتدا مهارت ها و تخصص های لازم را بدست آورید قطعا هم به راحتی میتوانید وارد بازار کار شوید و هم از همان ابتدا درآمد خوبی را بدست می آورید.
با تمام این صحبت ها می توان اینگونه نتیجه گرفت که اکثر شرکت ها مخصوصا معماری برای استخدام بیشتر نیازمند افراد با مهارت و تجربه بالا هستند تا مدرک و هم چنین برای کسب درآمد بالا جای مدرک باید این تجارب را کسب کرده باشید.
پس به جای سرمایه گذاری روی مدرک گرفتن تمرکزتان را روی مهارت های اصولی بگذارید تا هم سبب کسب درآمد بالاتر شما شود و هم باعث سیو کردن وقت شما برای استفاده بهتر و سریع تر در شاخه رشته مد نظرتان.
در آخر به چند معمار معروف می پردازیم که بدون هیچ مدرکی در این رشته موفق شدند
1.فرانک لوید رایت
2.لکوربوزیه
3.میس ون درروهه
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مقاله خوبی ارائه دادین..سپاس از وقتی که برای نوشتنش گذاشتید.
کاملا با این دیدگاه موافقم..من بشخصه از وقتی فهمیدم دانشگاه بدرد نمیخوره توی درس خوندنم ضعیف شدم و دنبال کسب تجربه میگردم و همین موضوع نفسم رو بریده …نیازمند هزینه زیاده…اما مدرک خوبی که داره اینه که اگه فردا مادر یا پدر شدیم بچه هامون بتونن راحت بگن لیسانس دارن…من خودم هم پدرم و هم مادرم بیسواده و سختی تحصیلو کشیدم.